Ornamentika avagy az épület díszítőelemei

Az ornamentika az egy épületen található díszítőelemek összességét, a díszítőművészetet jelenti. Az épület külsőjét kő elemekkel díszítjük. Párkányt, ablakkereteket, lábazatot készítünk. Vállaljuk az épületek külső tereinek kőanyagú kivitelezését és felújítását. Függőfolyosót is készítünk, felújítunk, legyen szó műkőről vagy természetes kőanyagról. Továbbá épületek homlokzatainak kőszerkezeteinek, ornamentikáinak javítását, a hiányzó részletek pótlását is vállalják szakembereink.

Ornamentika készítésekor vagy felújításakor kiváló minőségű, fagyálló termékekkel dolgozunk. Ilyen a szálerősítésű finombeton, a hőszigetelő ORNATHERM profil, mely különleges gyártási eljárással készül.

E munka legnagyobb értéke a szakmai közösség. Professzionális szobrászokkal és más művészekkel együttműködve kerülnek kivitelezésre az ornamentikai művészeti kompozíciók, a kőrestaurálás egy-egy épületen.

Ornamentika

Ornamentika

Az ORNATHERM hőszigetelő homlokzati tagozattokat polisztirol maggal készítik. A díszítések gyártási technológiája és a bevonat rétegfelépítése 1995-óta szabadalmi oltalom alatt áll.  A felület, lévén, hogy üveghálós ágyazású kéregbevonat, az időjárásnak ellenáll. Bármely oldószermentes festékkel festhető! Bármely geometrikus alakzat elkészíthető, egyéni elgondolás szerint is. Az ORNATHERM esetén a garancia csak a szakszerűen beépített anyagokra érvényes.

A homlokzatképzést finombetonnal végezzük. A különféle szálerősítő finombeton termékek világszerte újdonságszámba mennek. Az építőipar különböző területein csupán néhány évtizede alkalmazzák széles körben. A finombeton által az épületek díszítéséhez új lehetőségek nyílnak meg. Időálló kompozícióról van szó, ezt vizsgálati eredmények is bizonyítják. Nagy szilárdságú és fagyálló. A finombeton megjelenésében a gipszhez hasonlít leginkább és színezékkel is ellátható. Segítségével különleges alakzatokat és idomokat tudunk készíteni a másfél centiméteres kéregvastagságtól a több mázsás szobrokig terjedően.

További szolgáltatásainkért, az épület ornamentika részleteiért keresse Lukács Róbertet a Nova-Burkolat Bt.-től! Telefonszám: +36-20-56-30-389.

Szakmai cikkek a Ornamentikáról

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Adatvédelem elfogadásához kattintson a "fehér" négyzetbe.

12 + 8 =