Cégünk nem kizárólag az épületek szerkezeti felújításával foglalkozik. Tehát nem csak a homlokzat- vagy a lábazatfelújítás tartozik munkatársaink feladati közé. Szakértő restaurátoraink ornamentikák felújításával és tervezésével, kivitelezésével is foglalkoznak.

Az ornamentika díszítőművészet. Restaurátoraink tehát azt is szem előtt tartják, hogyan nézett ki az adott épület. Az ornamentikák ugyanis nagyon sokat adnak az adott épület látványához. Ez adja meg a személyiségüket. Ettől különlegesek. Felújításkor sokan eltüntetik a hasonló díszítőelemeket, mondva, hogy már nem illene az épület stílusához. Ugyanakkor ez nem mindig igaz. A modern építészetbe is be lehet építeni a régi ornamentikákat. Vagy pont fordítva. Az új elemek illeszkedhetnek a régebbi ornamentikákhoz. Minden megoldható. És mindez megoldható úgy, hogy az eredmény stílusos legyen, közben pedig értékmentő.

Restaurátoraink azon munkálkodnak, hogy egyfajta kapocs alakuljon ki a múlt és jövő között. Legyen ez az idők fúziója. Őrizzük meg a múltat és mutassuk meg a jövő generációinak, milyen fontos is ezeknek a hagyományoknak az átörökítése.

Mi, a Nova-Burkolat Bt-nél tehát az értékőrzésben, a minőségben hiszünk. Nézzen szét honlapunkon, kérjen ajánlatot és döntsön hosszútávon!